Geloof & en een Hoop Liefde #GHL

Bijgewerkt: 4 mrt 2019
Geloof en een Hoop Liefde is het tv-programma waarin ik op 6 maart 2017 mijn verhaal heb gedaan. Sindsdien zit ik in een alles overtreffende rollercoaster. Want de vele reacties zijn overweldigend: mooi, lief en ook dankbaar dat ik mijn kwetsbaarheid deel.

Ik sta al jaren regelmatig op het podium b.v. als (amateur) zangeres, entertainer en presentator. En met een aangeboren gezichtsafwijking als de mijne (naevus flammeus) is dat een zeldzame combinatie. Ik besef me dat ik door dat te doen en zichtbaar te zijn anderen kan helpen. Mensen zoals jij, die ongemerkt en onbewust geplaagd worden door schimmen uit hun verleden.


"Ook jij wordt waarschijnlijk gehinderd door belemmerende overtuigingen uit het verleden als ‘dat kan ik niet’, ‘dat is niet voor mij weggelegd’, ‘dat lukt me toch niet’ enz. Of misschien heb je er tegenwoordig zelfs een nieuwe bij: ‘daar ben ik te oud voor’.

Immers, ook jij hebt kwaliteiten die nu niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Omdat ook jij waarschijnlijk gehinderd wordt door belemmerende overtuigingen uit het verleden als ‘dat kan ik niet’, ‘dat is niet voor mij weggelegd’, ‘dat lukt me toch niet’ enz. Of misschien heb je er tegenwoordig zelfs een nieuwe bij: ‘daar ben ik te oud voor’. En dat terwijl je zoveel moois te bieden hebt! Want geloof me, als je jouw aangeboren talenten inzet en ze nog verder verbetert tot je er expert in bent, kun je tot grote hoogte stijgen. Ieder op z’n eigen gebied en ieder op z’n eigen schaal. Kijk maar naar mij. Je omgeving merkt dat je gaat stralen omdat je gelukkiger bent. Dat werkt aanstekelijk. Op die manier draag je eraan bij de wereld een stukje beter te maken.ÉÉNWORDING


Ik besef me ook dat ik in het tv-programma het meisje van de foto geholpen heb. Ze is onschuldig, onbevangen, kwetsbaar. Dat zie je in haar ogen. Ze werd al veel gepest, maar daar zou ze waarschijnlijk wel overheen gekomen zijn. Nee, het is de vraag die ze te verduren kreeg toen ze bijna 17 jaar was: Waarom denk je dat je met jouw uiterlijk secretaresse kunt worden? Dát heeft decennialang haar leven beïnvloed. Tot 2 jaar geleden. Ze beseft dat het best zeldzaam en bijzonder is met een aangeboren gezichtsafwijking op het podium te staan. Je kan er anderen mee helpen. Ze realiseert zich ook, dat ze dan eerst haar eigen traumatische ervaringen moet verwerken en ondergaat een aantal EMDR-sessies. Sindsdien is ze een bevrijd mens en voelt ze zich bevoorrecht. Dankjewel zegt het kind Wilma tegen de volwassen Wilma: Je bent ervoor uit je comfortzone gegaan… en het is het meer dan waard geweest, want wij zijn eindelijk één!


DANKBAAR


Begin december 2016 ben ik benaderd door een redacteur van het tv-programma. Hun oprechtheid en empathie zorgt ervoor dat ik de programmamakers mijn vertrouwen geef om me op mijn kwetsbaarst te tonen. Dat ging niet over één nacht ijs; ik heb er diep over nagedacht. Want om zonder camouflage make up in de media te verschijnen, is iets waarvan ik me had voorgenomen NOOIT te zullen doen. Lieve, mooie, betrokken, oprechte, empathische programmamakers van Geloof en een Hoop Liefde Hella, Lize, Stefan, Tim en Tim: Dank jullie wel. Dankzij jullie toewijding ben ik een grens overgegaan, waarvan ik nooit had gedacht die nog eens te slechten. Ik ben jullie eeuwig dankbaar, want nu al blijkt dat ik mensen nog beter kan helpen!


Reacties zijn meer dan welkom en worden door mij gescreend en beoordeeld op geschiktheid voor plaatsing. Geef het aan als je reactie niet voor openbare plaatsing bedoeld is.  Ik respecteer dat te allen tijden.

104 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wilma van Dartel - Kwetsbaar Krachtig

Buitenhaven 

5211 TR  's-Hertogenbosch

KvK: 17274051

BTW: NL001342327B92

​​

0031 (0)628 686 337

wilma@wilmavandartel.nl

CONTACT

NEEM CONTACT MET ME OP!

Door op 'verstuur' te klikken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Statement.

  • Facebook Wilma van Dartel
  • Twitter Wilma van Dartel
  • LinkedIn Wilma van Dartel
  • Instagram Wilma van Dartel
  • YouTube - White Circle

CREDITS

REALISATIE WEBSITE

 Privacy statement | Cookies | Algemene voorwaarden

© 2020 Wilma van Dartel - Free Your Own Hero i.s.m. StndOut.nl