Hoe je een Positieve Impact op Jouw Leven Maakt


Heb jij ook weleens het gevoel dat je zo veel doet voor zo veel anderen, maar dat je voor die ene persoon in je leven -jij zelf- niet al te veel tijd hebt in jouw drukke bestaan? Nou, daar kun je zeker iets aan doen. En het goede nieuws is dat je niet hoeft te wachten tot omstandigheden beter zijn. Of tot er een totale ommekeer in je leven tot stand is gebracht.

Om te beginnen, ga je tijd maken voor jezelf. Want dat is geen kwestie van tijd, maar van prioriteit. Ja, ik hoor je als het ware tegensputteren, dat dat echt niet kan. Want je hebt het zo druk. En er is nog zoveel dat je moet doen, dat afgemaakt moet worden. Laat me je dan uit de (boze?) droom helpen: Wie wacht tot ze alles klaar of af heeft, kan wachten tot ze een ons weegt. Want er zal altijd wat bijkomen op je lijst.


Waar het om gaat is dat je de keuze maakt om jezelf niet langer aan het einde van je to-do-lijstjes in te plannen; tegen beter weten in met ijdele hoop dat het er dan wel van komt om tijd voor jezelf te maken. Weg ermee! In plaats daarvan ga je ervoor kiezen om tijd voor jezelf als prioriteit in te plannen. Zodat je persoonlijke batterij (bestaande uit hoofd, hart en lichaam) opgeladen blijft.

Want laten we wel wezen: niemand heeft er wat aan als jouw batterij leeg is.

Jij zelf niet, omdat hoe meer je batterij leeg is, hoe langer het duurt voor ie weer opgeladen is. En ook anderen hebben er helemaal niets aan als jij futloos en uitgeput bent.

Jijzelf en de rest van de wereld heeft er meer aan als je energiek, vrolijk en gedreven jouw rollen in jouw leven moeiteloos aankunt: als vrouw, partner, moeder, dochter, zus, vriendin, mantelzorger, collega, entrepeneur of welke andere rol jij in jouw leven vervult.


Let wel, daarmee bedoel ik niet: de schone schijn ten koste van jezelf ophouden. Daarmee bedoel ik wél: leven vanuit de heldin in jou; van binnenuit, waardoor je je rollen moeiteloos kunt vervullen! En juist om dat voor elkaar te krijgen, is het nodig om ruimte te creëren en creativiteit onstaat door Tijd voor Jezelf. Dus, om het even samen te vatten:

Tijd Voor Jezelf = Prioriteit

Ik kan me voorstellen dat het voor je voelt alsof je uit je comfortzone gaat. Want dat kan het voor jou ook zijn, omdat je niet gewend bent om tijd voor jezelf te maken. En toch...het is de enige manier.

Zodat je in de tijd die je voor jezelf maakt, er weer achter komt dat je eigenlijk je eigen beste en wijze vriendin bent. En leert om weer van jezelf te houden.

En beseft dat er verschillende manieren zijn om een positievere invloed op je eigen leven te hebben. Dat het enige dat je nodig hebt, is dagelijks een beetje oefening en heel veel bewustwording.

Mocht dan blijken dat je leven niet is zoals je graag zou willen, kunnen een paar simpele veranderingen in combinatie met toewijding je levensenergie weer laten stromen. Bijvoorbeeld:


Probeer eens iets nieuws


Het mooie van het proberen van nieuwe dingen is dat je de kans krijgt om te zien, horen, mee te maken wat je wilt en wat je niet bevalt. Ondertussen kun je ook uitzoeken wat wél werkt in je leven en wat niet. Hoe meer nieuwe dingen je uitprobeert, hoe veerkrachtiger je er ook van wordt.

Het kan van alles zijn: een nieuwe hobby, een nieuw kapsel of een andere haarkleur, sporten, naar de sauna gaan, op kookles, een nieuwe taal leren, bij een koor gaan, een week zonder agenda, enz. enz. enz.

Als je iets nieuws probeert en het pakt niet goed voor je uit, ben je nog steeds een succes omdat je de stap hebt gewaagd om uit je comfortzone te gaan. Ongeacht of het voor je werkte, had je de moed om het te proberen. Dat maakt je veerkrachtiger en positiever over je eigen leven. En daar mag je jezelf best een schouderklopje voor geven.


Wat jij goed kunt én leuk vindt om te doen

Als je eenmaal tegoed hebt gedaan aan de dingen die je leuk vindt én goed kunt, zorg dan dat je er nog beter in wordt tot je er expert in bent. En doe wat nodig is zodat je daarin voorop blijft nodig. Want de kunst om jezelf te verbeteren in waar je goed in bent én ook nog eens hartstikke leuk vindt om te doen, maakt je een positiever mens. En een heerlijk mens om bij in de buurt te zijn.

Ga mee in het momentum


Zodra je de bal aan het rollen hebt gebracht, zul je merken dat je momentum oppikt; er komen als vanzelf dingen en mensen op je pad die je verder helpen en brengen. Dus blijf daarop alert, want het zijn kansen. En blijf bezig die dynamiek uit te breiden en te onderzoeken. Het is als de spreekwoordelijke sneeuwbal, die alsmaar groter en groter wordt en z’n momentum krijgt als ie die heuvel afrolt naar beneden. Dat zorgt voor nog meer positieve dingen die jouw kant opkomen.


Wees doelgericht

Om een meer positieve impact te hebben op je eigen leven, is het belangrijk jezelf doelen te stellen. Ga vervolgens elke dag met toewijding met die doelen aan de slag. En verdeel die doelen in kleinere behapbare stappen. Want ook als je slechts een kleine stap neemt, ben je duidelijk en doelgericht bezig om meer positieve impact op je leven in gang te zetten. Daarnaast zijn kleine stappen gemakkelijk vol te houden. Voor je het weet, heb je al vele stappen gezet. Kijk, hoor, voel dan maar eens wat dat met je doet.


Delen


Het wordt nog gemakkelijker om een doel te bereiken en een positief effect in je eigen leven te creëren, wanneer je anderen vertelt wat je van plan bent. Daarmee wordt het echter; het gaat meer leven voor jezelf. Zelfs met het delen van jouw keuze: Tijd Voor Mezelf = Prioriteit. Want als je het met anderen deelt, dan geef je als het ware je woord. Misschien nog wel het meeste aan jezelf!


Dus, het hebben van meer positieve invloed op je eigen leven, is zeker een haalbaar doel. En iets dat je gemakkelijk in je dagelijks leven kunt inpassen. Het is maar net waar je prioriteit aan geeft 😉

Als je hierover vragen hebt, laat me het dan weten.

En deel deze blog gerust met anderen van wie je denkt dat ze er wat aan kunnen

hebben. Namens hen en mijzelf, alvast hartelijk bedankt daarvoor!


63 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wilma van Dartel - Kwetsbaar Krachtig

Buitenhaven 

5211 TR  's-Hertogenbosch

KvK: 17274051

BTW: NL001342327B92

​​

0031 (0)628 686 337

wilma@wilmavandartel.nl

CONTACT

NEEM CONTACT MET ME OP!

Door op 'verstuur' te klikken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Statement.

  • Facebook Wilma van Dartel
  • Twitter Wilma van Dartel
  • LinkedIn Wilma van Dartel
  • Instagram Wilma van Dartel
  • YouTube - White Circle

CREDITS

REALISATIE WEBSITE

 Privacy statement | Cookies | Algemene voorwaarden

© 2020 Wilma van Dartel - Free Your Own Hero i.s.m. StndOut.nl