Hoe Je Je Minder Zorgen Maakt Door Meer Te Lachen


We hebben waarschijnlijk allemaal weleens het liedje ‘Don’t Worry, Be Happy’ gehoord. Het is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Of toch wel? Is je minder zorgen maken en meer lachen echt een haalbaar doel?

Net als elk ander doel, is meer lachen iets dat je.. jazeker.. kunt bereiken en dagelijks kunt doen. Alles is een kwestie van focus. Immers, je gedachten gaan naar waar je ze op richt. Bijvoorbeeld, als je je focust op de slechte dag die je op het werk had, zullen je gedachten op die plek blijven hangen: een plaats van stress en spanning. Echter, als je je richt op het feit dat je ellendige werkdag godzijdank voorbij, over en uit is, dan kun je je focussen op hoe blij je bent om naar huis te gaan.

Behalve dat je je door lachen beter voelt, is het echt het beste medicijn. Er zijn verschillende redenen waarom lachen en glimlachen goed zijn voor je.

Je zou geschokt zijn als je je erbij stil staat hoeveel geld, tijd en moeite wordt besteed aan het eten van de juiste voedingsmiddelen, het lezen van de perfecte boek over geluk, het beoefenen van sport, of je heil zoeken in goede oude praktijken als meditatie of yoga.

We spenderen met z’n allen miljoenen en miljoenen Euro’s aan pogingen om gelukkig te zijn. Terwijl we gratis en voor niets ’n heel eind op weg zijn als we van de kunst van het glimlachen en lachen een dagelijkse gewoonte maken.

We hebben allemaal wel een vriend of vriendin, die ons aan het lachen maakt, of zelfs tot we gieren of huilen van het lachen. Dus als je wel even een oppepper kunt gebruiken, is het belangrijk om juist met díe vrienden contact op te nemen. En nog liever om met ze op korte termijn af te spreken.

Wetenschappelijke studies en onderzoek tonen aan dat glimlachen en lachen goed is voor onze gezondheid:


Vrijkomen van endorfine

Glimlachen stimuleert het lichaam om endorfines aan te maken, die de strijd kunnen aangaan met stress hormonen. De belangrijkste 3 stresshormonen zijn cortisol, adrenaline en noradrenaline. Deze stresshormonen zorgen ervoor dat je een stuk alerter wordt en daardoor beter kunt vluchten of vechten. Tegenwoordig hebben we ze niet echt vaak meer nodig en daardoor zijn ze in veel situaties juist een vervelende bijkomstigheid.Voorbeeld: als je wil afkomen van een verkoudheid, neem je extra vitamine C of echinea force. Dus waarom probeer je niet eens -gratis en voor niets- een paar extra keren te glimlachen om af te komen van het stressmonster. Want door te lachen worden je hersenen gestimuleerd om endorfine aan te maken.Lagere BloedDruk

Glimlachen kan bloeddrukverlagend zijn. Omdat het een ketenreactie van ontspanning voor het lichaam en vooral het hart aanzet. Als je een gelukkig hart hebt, heb je een gezond hart.


Dankbaar

Wanneer je glimlacht, herinner je je automatisch dingen waarom je bijna onmiddellijk moest glimlachen. Je kan het niet helpen, maar je herinnert je bijvoorbeeld dwaze of schattige dingen die je deed als een kind. Of je ziet, hoort of voelt een dierbaar vooruitzicht dat je hoopt te bereiken in de toekomst voor je. Wie glimlacht, wordt dankbaar.


Zie, luister, ervaar bijvoorbeeld de dankbaarheid die je voelt bij wat het met je doet als een baby naar je lacht. Je hebt het nummer ‘De Glimlach van een kind’ vast ook weleens gehoord.
Glimlachen en lachen zorgt er ook voor dat je je minder zorgen maakt.

Als je glimlacht en lacht, trek je eveneens automatisch meer dingen aan om over te glimlachen en lachen. Het maakt je ook aantrekkelijker voor anderen. Mensen hebben namelijk de neiging om boze gezichten te ontwijken. Daarentegen hebben ze de aandrang zich aangetrokken te voelen tot lachende gezichten. Als jij glimlacht, glimlacht de hele wereld met je mee.


Goede zin

Heb je ooit gemerkt hoe zelden het voorkomt dat je naar iemand glimlachte en in ruil geen glimlach terug kreeg? Glimlachen wordt bijna beschouwd als goede manieren. Als jij naar iemand glimlacht, glimlacht die ander naar je terug. Dat is universeel. Let er maar eens op. Een glimlach spreekt geen andere taal. Een glimlach spreekt een taal die door iedereen wordt begrepen.

Dit zijn slechts een paar goede redenen om te glimlachen. En een paar voorbeelden van wat glimlachen doet voor jou, voor mij, voor ons allemaal.

Als je je hier beter bewust van wordt, ga je vast en zeker meer herkennen. En trek je moeiteloos gelijkgestemden aan. Gewoon door te glimlachen. Hoe mooi is dat?! Voor jou als vrouw, partner, moeder, dochter, zus, vriendin, collega, leidinggevende entrepeneur, of een andere rol die je vervult.


89 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Wilma van Dartel - Kwetsbaar Krachtig

Buitenhaven 

5211 TR  's-Hertogenbosch

KvK: 17274051

BTW: NL001342327B92

​​

0031 (0)628 686 337

wilma@wilmavandartel.nl

CONTACT

NEEM CONTACT MET ME OP!

Door op 'verstuur' te klikken, ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden en het Privacy Statement.

  • Facebook Wilma van Dartel
  • Twitter Wilma van Dartel
  • LinkedIn Wilma van Dartel
  • Instagram Wilma van Dartel
  • YouTube - White Circle

CREDITS

REALISATIE WEBSITE

 Privacy statement | Cookies | Algemene voorwaarden

© 2020 Wilma van Dartel - Free Your Own Hero i.s.m. StndOut.nl