top of page

TRAININGSCENARIO'S

Werkwijze

Elk mens is een combinatie van verschillende elementen: mentaal, emotioneel en fysiek.
Van daaruit kan een mens zich verbinden met anderen, in verbinding staan met anderen.
En hoewel je als mens een ‘op zichzelf staande eenheid’ bent, kom je in verbinding met anderen beter tot je recht.

De kunst is om in die verbinding dat wat van jou is te bewaken en wat van de ander is bij de ander te laten.
In de loop van ons leven, kan het voorkomen dat we zo opgaan in verbinding met anderen, dat we onszelf langzaamaan kwijtraken. Bijvoorbeeld doordat we steeds meer zijn gaan leven naar de verwachtingen van anderen. En dat kan ons duur komen te staan bij gebeurtenissen met grote gevolgen, zoals bijvoorbeeld het verlies van inkomen, een echtscheiding, een overlijden, maar ook een verhuizing, gezinsuitbreiding, promotie enz.

Omdat we onszelf gaandeweg steeds meer zijn kwijtgeraakt zonder dat we dat zelf in de gaten hebben, zijn we geneigd ons heil te zoeken in symptoombestrijding door het volgen van allerlei cursussen en het lezen van zelfhulpmateriaal. In het begin, doen we ons best ernaar te handelen en te leven.
Om er later achter te komen, dat we terugvallen, blijven hangen en ronddraaien zonder daadwerkelijk een stap verder te komen. In je leven, je werk en/of je ondernemerschap.
Dat komt omdat symptoombestrijding je niet verder brengt.
Een vorm daarvan kan bijvoorbeeld zijn dat je de benodigde technieken geleerd hebt om jezelf te presenteren; je weet precies wat je moet doen en wat je nodig hebt. En toch lukt het niet, omdat je het eng vindt en uit de weg gaat. Dan is er waarschijnlijk onbewust iets in jou dat je weerhoudt om de geleerde technieken succesvol. 

"Wat er niet is of waar je je niet bewust van bent , kun je niet veranderen of verbeteren"

(Wilma van Dartel) 

 

Daarom beginnen we ermee om eerst jouw fundament op orde te brengen. Omdat je fundament de basis is van alles in jouw leven. We gaan samen aan de slag met jouw bewustwording, het maken van keuzes en wat je wilt en wat je kunt. Als je gemotiveerd bent en de noodzaak van jouw fundament begrijpt en op waarde schat, ben je er klaar voor om regisseur en producer te worden van je eigen leven. Om als hoofdrolspeler in jouw leven gelukkiger en succesvoller te zijn.

Op jouw fundament bouwen we verder voor het verdere verloop van jouw gedrag, bewust en onbewust. Om ervoor te zorgen dat je je gedrag beter begrijpt, maak ik gebruik van het NLP-metaportret. Dat geeft niet alleen inzicht in hoe je waarneemt, denkt, voelt en handelt, of over je competenties en ontwikkelpunten. Het geeft eveneens aanknopingspunten voor niet-helpend gedrag in bepaalde situaties en hoe je daar aan de hand van het metaportret anders mee om kunt gaan. Want als je in staat bent om te begrijpen waarom je handelt zoals je handelt en handvatten hebt om niet-helpend gedrag te beïnvloeden, krijg je beter grip op wat je doet en daarmee op je leven.

Immers, als jij jouw leven een nieuwe boost of richting wilt geven, is het voor jou als regisseur en producer van jouw leven belangrijk dat je op de hoogte bent van alles dat er binnenin jou speelt: valkuilen, uitdagingen, mogelijkheden, kansen, denkmodellen en leefpatronen.
Want pas daarna kun je bewust kiezen welk scenario je nodig hebt om de door jou gewenste verandering werkelijkheid te laten worden. Oftewel: je moet bij het begin beginnen.

scenario's

Kwetsbaar Krachtig
AWAKENING

Kwetsbaar Krachtig

Breakthrough

 • Bewustwording
   

 • Vitality Mind Challenge®
   

 • Aspiraties omzetten in plannen en acties

Kwetsbaar Krachtig Advanced

Half jaar programma

Volgt spoedig

Meer informatie

Volgt spoedig

Meer informatie

Kwetsbaar Krachtig

FLOW

 • Kennismaking
   

 • Bespreken mogelijkheden
   

 • Maak kennis met wat jou Kwetsbaar Krachtig maakt

Awakening

Scenario 1 awakening 

Doel: Kennismaking met jouw waarden

Je hebt je eigen persoonlijke batterij, die is opgebouwd uit een mentaal (hoofd), emotioneel (hart) en fysiek (lichaam) gedeelte. Om goed te kunnen functioneren, is het belangrijk dat jouw batterij 100% is opgeladen. Als er aan één van de onderdelen iets schort, functioneer je niet meer zoals je dat graag wilt. En als dat zelfs langduriger of zelfs structureel wordt , knaagt dat steeds meer aan je gevoel van eigenwaarde en zelfrespect; je innerlijke kracht wordt (door jezelf notabene) geweld aan gedaan.
Een belangrijk element om je batterij op peil te houden, is te weten wat je waarden zijn, wat daarbij komt kijken, en hoe je die waarden kunt eren. Daarmee weet je wie je echt wilt zijn.

Dus durf jij te 'ontwaken' en de eerste stap te zetten en te ontdekken welke waarden nou echt belangrijk voor jou zijn. Pas dan weet je waar je heen wilt, en wat belangrijk voor je is voor de manier hoe je daar moet komen. Het is de basis om Kwetsbaar Krachtig te zijn.

zon hoop tip.jpg

Jouw investering

Een sessie van een uur à € 75,--

De prijs is per persoon en exclusief 21% BTW

De betaling dient twee weken vóór de sessie voldaan te zijn

Voorafgaand aan deze afspraak is het belangrijk goed na te denken over wat voor jou belangrijk is en wat je wilt bereiken.

Breakthrough

Scenario 2 Breakthrough

Doel: Stralen op het podium van jouw leven, werk of ondernemerschap
Door jezelf te resetten en je aspiraties om te zetten in bewuste plannen en acties

Je weet als geen ander hoe je IN je werk of ondernemerschap inhoudelijk meerwaarde levert. En je doet er alles aan om inhoudelijk expert te zijn en te blijven in jouw vakgebied.
Je hebt eveneens geleerd om AAN je werk of ondernemerschap te werken, via vaardigheidstrainingen op het gebied van bijvoorbeeld competenties, social media, presentatietechnieken enz. Want het is steeds belangrijker jezelf van binnenuit te laten zien, horen en ervaren. Omdat mensen zaken doen met mensen, omdat mensen werken met mensen. Maar daarmee AAN je bedrijf werken is lang niet altijd je tweede natuur.
En je voelt vanbinnen weerstand opkomen als je er alleen al aan denkt. 
Naast IN en AAN je werk of ondernemerschap, is het dan ook belangrijk om MET jezelf aan de slag te gaan. En dat wordt nog weleens vergeten, onderschat of op de lange baan geschoven. En dat terwijl je gelukkiger en succesvoller kunt zijn als je straalt op het podium van jouw leven, werk of ondernemerschap.


Dit scenario begint met de Vitality Mind Challenge® (VMC®) om inzicht te krijgen in je huidige mentale vitaliteit. Want je bent een individu met je eigen unieke persoonlijke omstandigheden. Door inzicht te hebben in je mentale vitaliteit weet je wat eventuele uitdagingen zijn.   

Aan het begin van dit scenario kijken we aan het begin van dit scenario samen welke doelen je wilt bereiken en in welke context.
Wellicht wil je dingen anders doen, maar je weet niet waar te beginnen of je komt er niet uit. Of je wilt dolgraag iets anders doen, maar je weet niet wat.
Daarom neutraliseren met jouw VMC® als leidraad eventuele bottlenecks of barrières. We brengen in kaart wat jou weerhoudt om Kwetsbaar Krachtig te zijn en gaan aan de slag om dat te doorbreken. Eenvoudige en gemakkelijk vol te houden handvatten geven je motivatie voor de juiste richting. Je persoonlijke batterij bestaande uit hoofd (mentaal), hart (emotioneel) en lichaam (fysiek) wordt hiermee opgeladen. Je leert om je eigen verantwoordelijkheid te nemen om je persoonlijke batterij opgeladen te houden.

En om ervoor te zorgen dat je je gedrag beter begrijpt, maak ik gebruik van het NLP-metaportret, op jou persoonlijk afgestemd. Dat geeft niet alleen inzicht in hoe je waarneemt, denkt, voelt en handelt, maar ook over je competenties en ontwikkelpunten. Het geeft eveneens aanknopingspunten voor niet-helpend gedrag in bepaalde situaties en hoe je daar aan de hand van het metaportret anders mee om kunt gaan. Want als je in staat bent om te begrijpen waarom je handelt zoals je handelt en handvatten hebt om niet-helpend gedrag te beïnvloeden, krijg je overzicht over hoe en wat je doet en daarmee over je leven.

Alles bij elkaar, ben je nu voorzien van alles dat je nodig hebt om van de doelen die je wilt bereiken, een succes te maken. Om te doen wat je het allerliefste doet, in een omgeving die bij je past, met mensen om je heen waarbij je weerklank vindt.
De praktische invulling zorgt voor de kracht van dit scenario, omdat je er meteen mee aan de slag kunt en door je acties verandering en vele aha-momenten ervaart. De resultaten spreken voor zich: je oefent, repeteert, stuurt bij en hoort, ziet en ervaart de vooruitgang die je zelf creëert. Omdat je je aspiraties omzet in bewuste plannen en acties.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu je alles voorhanden hebt om je leven te sturen naar wat en hoe jij het wilt, is het ook mogelijk om binnen andere contexten door jou gewenste veranderingen aan te brengen. Zowel persoonlijk als zakelijk. Dat kan door het volgende scenario* aan te gaan of door Kwetsbaar Krachtig Breakthrough nogmaals toe te passen.

Ingrijpende gebeurtenissen als zoals bijvoorbeeld het verlies van inkomen, relatie processen, een overlijden, kiezen voor ondernemerschap, uitbouwen van ondernemerschap, maar ook een verhuizing, promotie, gezinsuitbreiding, mid-life fase maken dit vaak nodig. Bij elke grote verandering in je leven kun je een steuntje in je rug goed gebruiken.

parapluus.jpg

Jouw investering

 • Vitality Mind Challenge 

 • 6 tweewekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur om-en-om online en op locatie

 • Vitality Mind Challenge®

 • E-mail contact tijdens het gehele traject

 • Het succes van dit scenario ligt in jouw handen, jouw inzet

* Scenario 2 bedraagt € 1.995,--

* Betaling in termijnen is tegen extra vergoeding mogelijk

* De (afgesproken termijn) betaling dient twee weken voorafgaand aan de eerste sessie of afgesproken termijn voldaan te zijn

* De prijs is per persoon en exclusief 21% BTW

Het vervolgscenario komt spoedig online. Wil je hierover nu al informatie, neem dan                                    met me op!

bottom of page